Over het werk van Godfried Dols

Godfried-atelier1-websiteHet beeldhouwwerk van Godfried is figuratief, soms met symbolische elementen. De schoonheid van het menselijk lichaam is een voortdurende inspiratiebron en uitdaging. Bij voorkeur wekt Godfried naar vrouwelijk naaktmodel, zowel bij zijn beelden als tekeningen.

De materialen waarin hij beeldbouwwerk maakt zijn zwartbakkende chamotteklei, rode boetseerwas, brons, gips en steen. Beelden uitgevoerd in klei worden gapatineerd en zijn geschikt voor plaatsing in de buitenlucht.
Van de beelden die hij boetseerd in was, maakt hij rubber mallen waarmee een hol wassen afgietsel gemaakt wordt. Om dit holle wasmodel heen wordt een gipsen mal gemaakt t.b.v. het gieten van het beeld in brons volgens de ‘verloren was methode’. Het bronsgieten zelf wordt uitbesteed.

Tekeningen en schilderingen maakt Godfried in krijt, acryl, Aquarelleverf of bister. Hij gebruikt diverse soorten papier.

Godfried is autodidact. Op artistiek gebied volgde hij scholing bij Joyce van Ooyen(draaiwerk, Bingelrade), Guido Ancion (boetseren, Bingelrade), Hans Meeuwsen (groot draaiwerk Tilburg), Joris Verdonkschot (beeldhouwen, Haarlem) en George Schelstraete (tekenen, Gent, België). In Heerhugowaard leerde hij het vak van mallen maken t.b.v. bronsgieten. In Tongeren,  België, volgde hij een specialisatieopleiding Glazuurtechniek.

Met zijn ervaring als docent in velerlei vakgebieden geeft hij graag zijn kennis en ervaring door in cursussen en workshops in eigen atelier in Sittard of op locatie.

VerkoopAlle getoonde werken zijn te koop, behalve indien anders vermeldt. Bij interesse wordt u verzocht contact op te nemen via email of te bellen met 06-22 22 73 90.